Onzichtbare luidsprekers

Om muziek te horen zijn er speakers nodig. Dat is een vast gegeven. Die speakers zijn er weer in duizenden vormen en soorten. Sinds jaar en dag bestaan er inbouwspeakers voor in het plafond of in de muur. Deze inbouw speakers staan niet in de weg maar zijn nog steeds zichtbaar en de opbrengst/kwaliteit is niet altijd goed. Ook de inbouwdiepte is vaak groot waardoor ze niet altijd kunnen worden toegepast.

Wat relatief onbekend is is dat er ook muziek te horen is zonder de speakers te zien. B&G levert als één van de weinigen in Nederland écht onzichtbare luidsprekers. Deze onzichtbare luidsprekers zijn van hoge kwaliteit en kunnen vanaf de fabrikant verwerkt worden in stucwerk plafonds en wanden. Door de geringe inbouwdiepte zijn ze te gebruiken in bijna elke wand of plafond. Door het toepassen van inbouwbakken heeft de luidspreker een dichte ruimte en zal dus goed klinken zonder de muur en plafond als klankkast te gebruiken. 

Na het afwerken met stucwerk is dit nog te sauzen of te behangen.

Speaker na
foto_wedgezilver

Tal van toepassingen door B&G

Met alleen de stucwerk afwerking neemt B&G geen genoegen en is verder gaan ontwikkelen met deze techniek. Door het samenwerken met Nederlandse specialisten op het gebied van leer en hout is het mogelijk om deze onzichtbare luidsprekers ook te gebruiken met een leren en/of hout afwerking.

Door het ontwikkelen van deze domotica mogelijkheden zijn de onzichtbare luidsprekers voor nog veel meer toepassingen te gebruiken. Denk eens aan een haardombouw of meubelmaatwerk in een inloopkast. Maar ook een bedombouw of keukenkast kan ineens geluid geven. Natuurlijk is deze techniek ook te gebruiken bij een ruimte die u wilt omtoveren tot een thuisbioscoop

Logischerwijs komt de vraag bij u op, hoe zit het dan met defecten en/of opblazen? In de bekabeling naar de onzichtbare luidsprekers toe zit een protector. Deze protector werkt als filter en als beveiliging tegen overbelasting. De protect zal dus kapot gaan bij een verkeerd gebruik, B&G plaatst de protector altijd bereikbaar en zal dus makkelijk te vervangen zijn bij verkeerd gebruik.

Het geluidsbereik van de onzichtbare luidsprekers

Net als elke inbouwspeaker kan een onzichtbare luidspreker ook niet elke klank van de muziek aan. Vooral de lage frequenties zijn voor deze speakers lastig door de kleine maten. Onze onzichtbare luidsprekers worden desgewenst aangevuld met bass speaker of subwoofer. Deze aanvulling zorgt ervoor dat het geluidsbeeld compleet wordt en dus elke klank wordt weergegeven.

Het verschil tussen een bass speaker en een subwoofer is groot. De bass speaker is net als de onzichtbare luidsprekers weg te werken waardoor deze setup helemaal onzichtbaar is. Een subwoofer is een vrijstaande speaker die in het zicht staat. Wel heeft de subwoofer een beter effect in grotere ruimtes. Onze adviseurs kunnen u begeleiden in het kiezen van de juiste onzichtbare luidspreker en bass speaker of subwoofer. B&G levert meerdere varianten onzichtbare luidsprekers en in onze showroom zijn de verschillen goed te horen.

Ook onzichtbare luidsprekers in huis?

Wat komt er kijken bij high-end audio?

High-end audio in huis

Met één druk op de knop de perfecte geluidservaring in huis.

Domotica installateur

Door professionele service van domotica systeem installateurs werkt alles perfect na een installatie.

Alles op 1 plek: Domotica wifi

Uw volledige domotica systemen met een app op het Wifi netwerk laten draaien.

Uw volledige huis automatiseren

Met een domotica systeem heeft u de mogelijkheid om uw volledige huis te automatiseren.

Nieuw met high-end audio systemen? Ontdek uw mogelijkheden

Vraag een offerte aan