Domotica

Domotica wordt in steeds meer huizen geïnstalleerd om het wonen en leven in uw huis een stuk gemakkelijker te maken. Domotica, ook wel huisautomatisering genoemd, klinkt wellicht wat ingewikkeld, maar uw huis aansturen met een domotica systeem was nog nooit zo simpel. Met een domotica systeem kunt u bijvoorbeeld met één bedieningspaneel alle elektronische functies in uw huis bedienen. Van zonwering tot openhaard, van tv tot geluidsinstallatie, of wellicht de aanwezige beveiligingscamera’s, alles is mogelijk met een domotica systeem.

Scenes instellen met domotica

Zo kunt u met domotica verschillende verschillende scenes instellen zodat met één druk op de knop niet alleen uw tv aangaat, maar ook de gordijnen sluiten en het licht dimt. U kunt voor elke situatie een scène instellen waar alle elektronica in huis vervolgens op reageert. Het mooiste aan domotica systemen is dat ze nauwelijks opvallen. De bekabeling is namelijk netjes weggewerkt en de apparatuur staat opgeborgen op een plek waar u er geen last van heeft. Met domotica in huis heeft u als gebruiker extra comfort, extra luxe en bovendien een optimale veiligheid.

villaloosdrecht1

Voordelen van domotica

Het grootste voordeel van domotica is dat u met één druk op de knop uw muziek, verlichting, beveiliging, verwarming en ander elektronisch apparatuur kunt bedienen. Hierdoor ervaart u meer gemak en comfort in uw huis. Wanneer u schema’s heeft ingesteld wordt al uw apparatuur in- of uitgeschakeld op het juiste moment. Hierdoor kunt u efficiënt omgaan met het energieverbruik in uw woning en zult u aanzienlijk besparen op de energiekosten. Bovendien zorgt een domotica systeem voor meer veiligheid in uw huis.

Verschillende soorten domotica

Er zijn verschillende soorten domotica systemen van verschillende merken beschikbaar. Wij van B&G hebben een selectie gemaakt van alleen de beste merken en systemen. U kunt klein beginnen door bijvoorbeeld alleen in de woonkamer een domotica systeem te installeren. Onze systemen zijn erop gemaakt om met u mee te groeien. B&G biedt de volgende domotica systemen aan.

Huis automatiseren met domotica?

Met domotica maakt u van uw woning een smart home waardoor u uw huis volledig kunt automatiseren. Onze kracht als domotica specialist ligt in het optimaal voorzien van uw wensen op het gebied van domotica. Of uw vraag nu heel simpel of juist ingewikkeld is, wij hebben voor u een passend antwoord. Wij gaan dan ook graag met u in gesprek om uw wensen in kaart te brengen. Op basis van dit gesprek stellen we een uitgebreid plan samen waarin we per ruimte aangeven welke domotica systemen worden gebruikt, waar deze geplaatst gaan worden en wat de functionaliteiten daarvan zijn. Breng daarom een bezoek bij onze showroom waar u kennis kunt maken met al onze toepassingen van domotica.

Ook domotica in huis?

Wat komt er kijken bij domotica systemen?

Domotica in huis

Met één druk op de knop alles regelen in huis? Bekijk alle mogelijkheden voor een domotica systeem in huis.

Domotica installateur

Door professionele service van domotica systeem installateurs werkt alles perfect na een installatie.

Alles op 1 plek: Domotica wifi

Uw volledige domotica installatie met een app op het Wifi netwerk laten draaien.

Uw volledige huis automatiseren

Met een domotica systeem heeft u de mogelijkheid om uw volledige huis te automatiseren.

Nieuw met domotica systemen? Ontdek uw mogelijkheden

Control4


Control4 biedt de ultieme home automation oplossing door alle producten en systemen in uw huis met elkaar te laten samenwerken. Van verlichting, muziek, home theater, klimaat control, beveiliging tot zelfs smartphones, alles kan in Control4 geïntegreerd worden. Door alles te integreren in Control4 vergroot u het leef comfort in uw huis en wilt u nooit meer zonder.

U kunt klein beginnen door bijvoorbeeld alleen in de woonkamer het systeem te installeren. U kunt er echter ook voor kiezen om het in uw hele huis te installeren. Control4 is gemaakt om met u mee te groeien.

Crestron


Crestron Electronisc is wereldwijd een leider op het gebied van smart home technologie, home automation en verlichtingscontrole. Al meer dan 40 jaar voorziet Crestron een technologische levensstijl in woningen, kantoren, scholen, ziekenhuizen en nog veel meer. Met Crestron kun je met een druk op de knop je muziek, verlichting, beveiliging of verwarming bedienen. Met de applicatie op je smartphone kun je waar je dan ook bent het systeem bedienen.

KNX


KNX is een intelligent systeem waarmee uw elektrische apparatuur via een stuurleiding wordt bediend. Meerdere apparaten kunnen tegelijkertijd worden aangestuurd. Met alleen een besturingsdisplay of een paar schakelaars bedient u het licht even zo vanzelfsprekend als de verwarming, jaloezieën of alarminstallatie. Indien u wilt, kunt u de functies of statussen zelfs op uw pc of laptop oproepen. Bovendien kunt u uw huis leren op bepaalde vlakken voor zichzelf te zorgen. Via sensoren ‘weet’ uw huis of het goed of slecht weer is – en sluit indien nodig geheel vanzelf de rolluiken. Dat betekent dat zelfs wanneer u niet thuis bent er toch voor het huis gezorgd wordt.

Lutron


Lutron biedt verlichting en raamdecoratie op het hoogste niveau. Als zelfstandig werkende totaaloplossing of geïntegreerd met andere domotica oplossingen zoals Crestron, KNX en Control4.

Waarmee kunnen we u van dienst zijn?